Ouders

Ouders ervaren opvoeden vaak als bijzonder mooi, verrijkend en zingevend. Het kan echter ook behoorlijk confronterend zijn en het is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Je groeit als ouder mee met je kinderen en je blijft samen met hen leren. Dit is een heel natuurlijk proces, wat met vallen en opstaan gaat. Soms kom je echter in situaties terecht waarin je niet goed weet of je het eigenlijk wel goed doet. Je wordt bijvoorbeeld getriggerd door je kind waardoor je anders reageert dan je eigenlijk zou willen. Of je vindt het moeilijk om grenzen te stellen. Ook persoonlijke problemen kunnen ervoor zorgen dat je het moeilijk vindt om je kind te geven wat het nodig heeft.

Oudercoaching

Wat is oudercoaching?

Kinder- en Jeugdpraktijk Yuji biedt oudercoaching aan. Tijdens de oudercoaching richt Yuji zich op jouw unieke kwaliteiten als ouder. Yuji heeft veel aandacht voor de leuke momenten, waarop jij en je kind genieten van het contact samen. Yuji stelt vervolgens een doel met je vast en een concreet plan om dit doel te bereiken. Je eigen unieke situatie als ouder wordt altijd centraal gesteld. Sommige ouders krijgen veel inzicht door verbanden te leggen met hun eigen opvoeding. Anderen hebben vooral behoefte aan concrete handvatten om mee aan de slag te kunnen.

Voor wie is de oudercoaching?

Yuji begeleidt ouders met uiteenlopende vragen en problemen. Ouders die twijfelen of ze bepaalde situaties wel goed aanpakken, ouders met vragen over gezinsmanagement en het plannen van quality time met hun kinderen en ouders die willen leren hoe ze op een liefdevolle, maar duidelijke manier grenzen kunnen stellen. De coaching is daarnaast ook geschikt voor ouders die meer inzicht willen in hun eigen opvoeding en hoe ze die op de juiste manier kunnen gebruiken in de manier waarop ze nu hun kinderen opvoeden.

Ouderworkshop ‘Je kind en emotie’

Wat is de ouderworkshop ‘Je kind en emotie’?

De ouderworkshop 'Je kind en emotie' is een workshop van 3 avonden waarbij jij je kind leert begeleiden bij boosheid, verdriet of angst. De workshop levert je inzichten op over je kind, over jezelf en je krijgt concrete technieken aangereikt om je kind te begeleiden bij zijn emoties. Om voldoende persoonlijke begeleiding te kunnen geven, wordt de ouderworkshop gegeven aan 8 tot 10 ouders.

Voor wie is de ouderworkshop ‘Je kind en emotie’?

De workshop ‘Je kind en emotie’ is geschikt voor ouders die soms niet zo goed weten hoe ze hun kind kunnen begeleiden bij hun emoties. Tijdens de workshop leer je hoe je je kinderen zelfvertrouwen en zelfstandigheid mee kan geven. Daarnaast geeft Yuji handvaten om op een liefdevolle manier je grenzen aan te geven.

Wat een mooie workshop! Ik vond het heel bijzonder. Ze zeggen wel dat je nooit bent uitgeleerd. Dat heb ik de afgelopen weken weer ervaren. Bijzonder om dit samen te hebben beleefd. Dank voor alle positiviteit die jullie in ons leven hebben gebracht.

Sandra, moeder van Kiki

Traject

Avond 1. Het kind centraal
De eerste avond start met een kennismaking. Daarna wordt besproken wat je lastig vindt in het contact met je kinderen en welk doel je hebt. Vervolgens wordt er gewerkt met oefeningen die gericht zijn op de kwaliteiten van je kind, manieren waarop je je kunt inleven in je kind en tot slot bespreekt Yuji met je hoe je je doel kunt bereiken.

Avond 2. De ouder centraal
De tweede avond staat in het teken van je rol als ouder. Er wordt gekeken naar je unieke kwaliteiten als ouder en hoe deze kwaliteiten terugkomen in de opvoeding van je kind. Ook wordt er stilgestaan bij het gedrag van je kind en op welke manier dat jou persoonlijk kan raken. Vervolgens bespreekt Yuji met je hoe je met deze situaties om zou kunnen gaan.

Avond 3. De communicatie tussen ouder en kind
Tijdens de derde avond staat de communicatie tussen jou en je kind centraal. Tijdens deze avond geven we aandacht aan vragen zoals: hoe ga je om met lastig gedrag of moeilijke emoties? Hoe stimuleer je het zelfvertrouwen van je kind? Tijdens deze avond krijg je theorie en praktische technieken aangereikt om de communicatie met je kind te verbeteren.

Planning

Data
woensdag 10 januari
woensdag 17 januari 
woensdag 24 januari

Tijd
19:30-21:30 uur

Locatie
Kinder- en Jeugdpraktijk Yuji
Lucasbolwerk 6
3512 EG Utrecht

Wil je kennismaken en inventariseren wat praktijk Yuji voor jou (en je kind) kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.

Neem contact op