Kindertherapie

Tijdens de kindertherapie staat niet de klacht centraal, maar het kind zelf met al zijn kwaliteiten die hij kan inzetten. Samen met het kind kiezen we een doel waar we tijdens de therapie naartoe werken. Yuji begeleidt het kind zodanig dat hij of zij zelf tot een oplossing komt. 

Elk kind is anders

De methode van Yuji is gericht op de unieke kwaliteiten van het kind. Sommige kinderen zijn verbaal ingesteld en praten makkelijk. Andere kinderen vinden het fijner om samen te spelen, bijvoorbeeld met lego of een poppenhuis. Kinderen die van knutselen houden maken vaak tekeningen of een moodboard. Yuji stelt in alle gevallen het kind centraal en gebruikt vervolgens de meest geschikte psychotherapeutische interventies om dit specifieke kind verder te helpen.

Op maat gemaakte therapie

Omdat Yuji niet gelooft dat er één vorm van therapie bestaat die geschikt is voor alle situaties, gebruikt Yuji interventies uit verschillende stromingen. De combinatie van ervaring en deskundigheid van Yuji zorgt ervoor dat de gekozen methode perfect aansluit op je kind en zijn of haar unieke problemen. De ervaring leert dat kinderen deze vorm van therapie erg fijn vinden, omdat er veel erkenning is voor wat er voor het kind op dat moment zo belangrijk is.

Onze dochter zit beter in haar vel, ziet zichzelf niet meer als degene die steeds schuld is van conflicten of vervelend gedrag van anderen. Ze is vrolijker, vertelt meer en voelt zich minder snel in het nauw gedreven.

Toen ik Claire vroeg waarom ze zich na pas 5 sessies al zo’n stuk beter voelde, antwoordde ze: o maar Lindsey heeft me gewoon uitgelegd hoe het in mijn hoofd werkt. Dat was ons in de maanden ervoor uren pratend als Brugman niet gelukt.

Wendy, moeder van Claire

Ouders

Tijdens het traject zijn ouders onmisbaar. Zij worden daarom nauw betrokken bij de therapie door middel van oudergesprekken. Is er meer begeleiding nodig, dan biedt Yuji tevens oudercoaching.

Voor wie is kindertherapie?

Veel voorkomende klachten en problemen waar kindertherapie bij kan helpen zijn:

  • Emotionele problemen: angst, verdriet, boosheid, neerslachtigheid of machteloosheid;
  • Weinig IK-sterkte: een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen;
  • Sociale problemen: weinig assertiviteit, teruggetrokken gedrag, opstandigheid, woedeaanvallen, liegen of stelen;
  • Medisch onverklaarbare lichamelijke klachten: hyperventilatie, lichamelijke onrust, weinig concentratie, hoofdpijn of buikpijn;
  • Moeite met het omgaan van bijzondere eigenschappen: kenmerken van ADHD, autisme, spiritualiteit, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid of chronische ziekte;
  • Nare herinneringen: pesten, de scheiding van ouders, het verliezen van een dierbare of een gewelddadige gebeurtenis;
  • Ontwikkelingsproblematiek: eet- en slaapproblemen, zindelijkheidsproblemen, motorische problemen of taal- spraak- of leerproblemen.


Meer informatie

Yuji geeft ook:

Kindertrainingen

Kinder- en Jeugdpraktijk Yuji geeft met regelmaat weerbaarheidstrainingen en rouw- en verliestrainingen aan kinderen van 4-12 jaar.

Yoga is niet alleen geschikt voor volwassenen, ook voor kinderen is het een fijne manier om te ontspannen en te leren luisteren naar het eigen lichaam.