Kindertrainingen

Kinder- en Jeugdpraktijk Yuji geeft met regelmaat weerbaarheidstrainingen en rouw- en verliestrainingen aan kinderen van 4-12 jaar.

Rouw- en verliestraining

Wat is de rouw- en verliestraining?

De rouw- en verliestraining is een groepstraining waarbij kinderen worden ondersteund die een verlieservaring hebben opgedaan, zoals het overlijden van een dierbare of de scheiding van ouders. Soms gaat er door zo’n verlieservaring bij een kind een deurtje dicht, of zelfs op slot. Misschien maak je, of personen uit de omgeving, zich zorgen over de ontwikkeling van je kind. Tijdens deze training worden kinderen op een speelse manier ondersteund in hun specifieke rouwproces.

Traject

Er worden twee rouw- en verliestrainingen gegeven, één voor kinderen die een dierbare hebben verloren en één voor kinderen met gescheiden ouders. De trainingen worden gegeven aan 4-6 kinderen van 8-12 jaar. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht voor de kinderen. De trainingen starten met een vrijblijvend intakegesprek met de ouder(s) en het kind. Daarna worden er zeven trainingen gegeven van 2 uur, waarbij ouder(s) bij de afsluitende bijeenkomst zullen zijn. Het traject wordt afgesloten met een afrondend gesprek met ouder(s).

Weerbaarheidstraining ‘Dit ben ik!’

Wat is weerbaarheidstraining ‘Dit ben ik!’?

De weerbaarheidstraining ‘Dit ben ik!’ is een groepstraining die het zelfvertrouwen, de rust en de weerbaarheid van kinderen vergroot. Daarnaast leren kinderen tijdens de training om te gaan met (kenmerken van) faalangst.

Kinderen leren tijdens de vijf trainingssessies hun gevoelens en kwaliteiten beter kennen, voor zichzelf op te komen en te luisteren naar hun lichaam. Tijdens de training wordt onder andere gebruik gemaakt van oefeningen uit de Integratieve Kindertherapie, psychofysieke oefeningen uit het Rots & Waterprogramma, Holistische Kinderyoga, rollenspellen en powerverhalen.

Voor wie is de kindertraining?

De training is zeer geschikt voor kinderen die meer zelfvertrouwen willen, kinderen die willen leren om voor zichzelf op te komen of kinderen die willen leren om te gaan met hun angst om te falen.

Lia heeft weer vertrouwen in zichzelf en ze is daardoor meer open naar andere kinderen geworden. Ze speelt met alle kinderen op het schoolplein. Er zijn minder conflicten met haar grote broer omdat ze thuis haar eigen ruimte inneemt. Ze laat nu een rustige en sterkte personaliteit zien.

Anne, moeder van Lia

Traject

De training wordt gegeven aan groepjes van 4 kinderen. Er is een groep voor kinderen van 4-8 jaar en een groep voor kinderen van 8-12 jaar. De kindertraining start met een intakegesprek met de ouder(s), waarin de kwaliteiten van je kind centraal staan. Daarnaast wordt natuurlijk ook de reden van aanmelding besproken. Na de intake volgen 5 trainingen van 1 uur met de kinderen. Het traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek waarin de ontwikkeling van je kind wordt besproken.

Yuji geeft ook:

Kindertherapie

Yuji geeft therapie aan kinderen die niet lekker in hun vel zitten en die zich graag weer fijn willen voelen.

Yoga is niet alleen geschikt voor volwassenen, ook voor kinderen is het een fijne manier om te ontspannen en te leren luisteren naar het eigen lichaam.