Ouders

Ouders ervaren opvoeden vaak als bijzonder mooi, verrijkend en zingevend. Het kan echter ook behoorlijk confronterend zijn en het is lang niet zo makkelijk als het lijkt. Je groeit als ouder mee met je kinderen en je blijft samen met hen leren. Dit is een heel natuurlijk proces, wat met vallen en opstaan gaat. Soms kom je echter in situaties terecht waarin je niet goed weet of je het eigenlijk wel goed doet. Je wordt bijvoorbeeld getriggerd door je kind waardoor je anders reageert dan je eigenlijk zou willen. Of je vindt het moeilijk om grenzen te stellen. Ook persoonlijke problemen kunnen ervoor zorgen dat je het moeilijk vindt om je kind te geven wat het nodig heeft.

Oudercoaching

Wat is oudercoaching?

Kinder- en Jeugdpraktijk Yuji biedt oudercoaching aan. Tijdens de oudercoaching richt Yuji zich op jouw unieke kwaliteiten als ouder. Yuji heeft veel aandacht voor de leuke momenten, waarop jij en je kind genieten van het contact samen. Yuji stelt vervolgens een doel met je vast en een concreet plan om dit doel te bereiken. Je eigen unieke situatie als ouder wordt altijd centraal gesteld. Sommige ouders krijgen veel inzicht door verbanden te leggen met hun eigen opvoeding. Anderen hebben vooral behoefte aan concrete handvatten om mee aan de slag te kunnen.

Voor wie is de oudercoaching?

Yuji begeleidt ouders met uiteenlopende vragen en problemen. Ouders die twijfelen of ze bepaalde situaties wel goed aanpakken, ouders met vragen over gezinsmanagement en het plannen van quality time met hun kinderen en ouders die willen leren hoe ze op een liefdevolle, maar duidelijke manier grenzen kunnen stellen. De coaching is daarnaast ook geschikt voor ouders die meer inzicht willen in hun eigen opvoeding en hoe ze die op de juiste manier kunnen gebruiken in de manier waarop ze nu hun kinderen opvoeden.